Чудо Игре

Видео-игрице могу да буду штетне по здравље срца вашег детета

Ратне игре са више играча најопасније су јер су изазвале највише срчаних удара код деце. Најновије истраживање открило је да видео-игрице могу да изазову срчани удар код деце са недијагностикованим срчаним проблемима. Нека деца су рођена са неправилним срчаним ритмом, познатим као аритмијама, за које чак и не знају док се не тестирају, преноси „Тхе Сун“.

Већина људи са абнормалним срчаним ритмом може да води нормалан живот ако се ово стање правилно и на време установи. Пораст адреналина због узбуђења током играња игрица може да буде врло опасно за децу која имају срчане проблеме, упозоравају стручњаци из Аустралије.

Ратне игре са више играча најопасније су јер су изазвале највише срчаних удара код деце.

Научници су открили да су деца која у породици имају чланове са срчаним проблемима изложена већем ризику од фаталног напада током играња игрица.

– Већ знамо да нека деца која имају срчана обољења могу да буду у ризику када се баве такмичарским спортом. Ипак, били смо изненађени када смо видели да су та деца имала по живот опасне несвестице током играња видео-игрица – казао је др Кристијан Тарнер из сиднејске мреже дечијих болница.

– Некада смо мислили да су видео-игрице алтернативна безбедна активност. Јако је важно да ови подаци стигну до колега широм света како би могли да заштите децу и њихове породице – закључио је он.

Прочитајте још…

Колико су видео-игрице распрострањене међу данашњом децом и колико обузимају децу говори у прилог наша глумица Љубинка Кларић која је испричала на који начин се њен син одвикао од видео-игрица.

С друге стране, постоје видео-игре чији су јунаци постали хит међу децом, као што је Хаги Ваги, а чија прича заправо нимало није слатка и невина, већ прилично застрашујућа, а да је родитељи и не знају.

Зато следећи пут када помислите да дате детету да игра игрицу како бисте се ви мало одморили, победите свој умор, обуците се и изведите дете у парк.

Корпа